haptonomie haptotherapie Aalsmeer Barbara Verhoeve

Barbara Verhoeve

Alweer 48 jaar geleden ben ik geboren in Aalsmeer. Sinds mijn studietijd heb ik mij gericht op persoonlijke ontwikkeling en gedragsverandering van individuen, groepen en organisaties. Ik heb Psychologie en Communicatie Wetenschappen gestudeerd en ben daarna gaan werken als trainer, coach, projectmanager en leidinggevende. Ik hou van afwisseling en heb ervaring opgedaan in verschillende sectoren zoals het commerciële bedrijfsleven, het bankwezen, de overheid, de (gesloten) jeugdzorg, de opleidingsbranche en de politie.

Op zoek naar verdieping in mijn vakgebied ben ik in 2014 gestart met de post- HBO vakopleiding Haptonomie. Een schot in de roos! De haptonomie biedt mij de handvatten om op een concrete manier te werken met ons voelend vermogen. Niet zweverig en intuïtief maar juist to-the-point en vanuit een concrete ervaring samen onderzoeken wat er bij jou persoonlijk of in de interactie gebeurt, dat is voor mij de kracht van haptonomie. In juli 2019 heb ik mijn akte haptotherapeut behaald.

Wat ik vooral heb geleerd in mijn loopbaan is dat daadwerkelijke verandering van binnenuit komt. Zoals Galilei Galileo lang geleden al stelde: “Je kan een mens niets leren. Je kan alleen iemand helpen het zelf te ontdekken in zichzelf.” Mijn missie is mensen en groepen te begeleiden bij deze zoektocht. Vandaar… Invinding!