haptonomie haptotherapie Aalsmeer Barbara Verhoeve

Barbara Verhoeve

Alweer 50 jaar geleden ben ik geboren in Aalsmeer waar ik opnieuw ben gaan wonen met mijn man en onze twee zonen. Sinds mijn studietijd ben ik geboeid door persoonlijke ontwikkeling en gedragsverandering. Ik heb Psychologie en Communicatie Wetenschappen gestudeerd en daarna gaan werken als trainer, manager en coach in het bankwezen, bij de overheid, de gesloten jeugdzorg en de politie.

Op zoek naar verdieping in mijn vakgebied ben ik in 2014 gestart met de post-HBO vakopleiding Haptonomie. Een schot in de roos! De haptonomie biedt mij de handvatten om op een concrete manier te werken met ons voelend vermogen. Niet zweverig maar juist to-the-point en vanuit een concrete ervaring samen onderzoeken wat er bij jou persoonlijk of in de interactie met anderen gebeurt, dat is enorm leerzaam en voor mij de kracht van haptonomie.

Wat ik vooral heb geleerd in mijn loopbaan is dat daadwerkelijke verandering van binnenuit komt. Zoals Galilei Galileo lang geleden al zei: “Je kan een mens niets leren. Je kan alleen iemand helpen het zelf te ontdekken in zichzelf.” Mijn missie is mensen en groepen te begeleiden bij deze zoektocht. Vandaar… Invinding!